Inspiratie workshop leerkrachten

30 augustus 2023

Binnenkort gaan de projectweken van start op Montessorischool Pallas Athene in Amersfoort, en dit jaar staat het thema 'de Plastic Soep' centraal. De school heeft mij uitgenodigd om het lerarenteam te inspireren en voor te bereiden op deze boeiende en actuele maatschappelijke kwestie. Het doel van deze inspiratieworkshop is om de leerkrachten op een creatieve wijze enthousiast te maken voor de komende projectweken.

Om dit te bereiken, heb ik een overvloed aan plastic afval meegebracht. Tijdens de workshop hebben de leerkrachten individueel of in duo's samengewerkt om verschillende elementen van de onderwaterwereld te creëren. Deze elementen, samengevoegd in een verzameling kratjes, vormen een miniatuurmuseum. Dit museum is nu op school tentoongesteld en dient als een bron van inspiratie voor de komende weken.

Met deze benadering hopen we niet alleen de leerkrachten te betrekken bij het onderwerp van de Plastic Soep, maar ook hun passie en creativiteit te stimuleren, zodat ze dit enthousiasme kunnen overdragen op de leerlingen.

Home Blog Inspiratie workshop leerkrachten