Referenties


 

Soms hoor je mensen, staand voor een schilderij van Mondriaan, zeggen: 'Ja dat had ik ook kunnen verzinnen'. Zo is het in een workshop van Carolien Adriaansche ook. Het lijkt zo eenvoudig: poppetjes maken van een Dreft-fles of dieren tekenen op straat met stukjes kauwgom op het trottoir als uitgangspunt. Maar in die ogenschijnlijke eenvoud schuilt de kracht: het alledaagse niet als vanzelfsprekend zien. Alles is geschikt om iets nieuws van te maken. En heus, dat kunnen wij niet allemaal, zoals we ook niet allemaal een Victory Boogie Woogie kunnen schilderen. Maar wel een stukje meer na een workshop van Carolien!
Leo Sterrenburg
Theatermanager Theater Dakota, Den Haag
Carolien Adriaanse ziet leven in levenloze dingen en door haar zien kinderen dat ook. Lege verpakkingsmaterialen, spullen die kapot zijn of versleten krijgen tijdens de workshops van Carolien een tweede leven. Van petflessen, stofzuigerslangen, lampen, fietsonderdelen, het maakt niet uit wat, laat zij kinderen wonderlijke wezentjes maken die met verbaasde ogen onze wereld in kijken. Daarbij worden inventieve verbindingsmaterialen gebruikt zoals kunststofklei en in repen geknipte oude fietsbanden. Carolien Adriaanse heeft een aantal keren workshops gegeven op De Parkiet, de school waar ik lesgeef, en het was telkens een groot succes. De boom vol wonderlijke wezentjes die de kinderen van groep 3 een paar jaar geleden met haar hebben gemaakt heeft nog lang de hal van onze school gesierd. Dankzij Carolien kijken kinderen met een frisse blik naar hun vertrouwde omgeving. Gewone dingen maakt zij bijzonder.
Geert Snijders
Leerkracht Basisschool De Parkiet, Hen Haag
De lessen van Carolien zijn altijd een feest voor de kinderen met fantasierijke resultaten. Haar lessen zijn actueel, passen goed bij thema's over duurzaamheid en zijn inhoudelijk prima. Carolien is bovendien goed in staat om haar lessen op verschillende niveau's aan te bieden. een echte aanrader dus!!
Debbie de Conninck
Leerkracht baisschool 't Palet, Den Haag
"Allereerst wil ik je nog heel hartelijk bedanken voor de geweldige manier waarop je bij ons op school de workshop hebt verzorgd! Zowel collega's als kinderen hebben ervan genoten. De manier waarop je kunst introduceerde sprak ons aan. Alles wat de kinderen erin zagen was goed, fantastisch! Zeker ook voor onzekere kinderen."
Janneke de Lange
Leerkracht BS de Poort, Bleiswijk
"Ik ben al jarenlang fan van de workshops van Carolien! Prachtig mooie dingen maakt ze van afval. Ze kan zich heel goed inleven in de belevingswereld van kinderen en ontstijgt door haar werk- en zienswijze het zomaar iets maken van afvalmateriaal. Carolien voegt echt iets toe."
Miranda Timmers
Medewerker Educatie Noord Brabants Museum
"Ik vond het een prachtige workshop, dwingt leerlingen inventief te zoeken naar technische constructie oplossingen en willekeurige vormen van betekenis te geven. En om samen te werken."
Alone
Docent Sint Maartenscollege, Voorburg
De lessen van Carolien waren erg leuk voor de leerlingen met leuke resultaten. De lessen sloten goed aan bij het thema hergebruik en recycling. De leerlingen hebben ervan genoten!
D. van Geemen
Docent Merwede Colege Praktijkschool, Gorichum
Ik heb het als een fantastische dag ervaren!
Bokke Klein Zandvoort
Leerkracht KC Bolster, Raalte
Een erg leuke les. Sloot goed aan op het thema!
Juf Nicole
Vinckhuysenschool, West Graftdijk
De klas was heel enthousiast. De kinderen vonden het een super leuke les!
Juf Danilelle
OBS Piet Hein, Amstelveen
"I met Carolien at a different role than a 'Afvaljuf' for children. She has been my tutor for the workshops I want to design and run myself. I have made use of her precious experience with working with children, her unlimited imagination when it comes to creating art from unwanted items and her direct and clear way to communicate her thoughts. I believe Carolien has a lot to offer from the position of a trainer to the ones who like, she, can identify precious treasures in the humblest of materials. That's art itself!"
Christina Tsene

Home Over De Afvaljuf Referenties